Lancering Creative Council

image

ZWOLLE - De Creative Board Regio Zwolle, met ondersteuning van de gemeente Zwolle en de provincie Overijssel, lanceert vandaag het online platform Creative Council Regio Zwolle. Hiermee worden ondernemers, bedrijven en (overheids)instanties met een vraagstuk automatisch gekoppeld aan een relevante groep creatievelingen uit de regio Zwolle. Zo kan snel tot een effectieve, soms onverwachte maar altijd nuttige en creatieve oplossing gekomen worden.

De functie van het Creative Council-platform (https://creativecouncil.in/) is tweeledig: het is een platform om vragen beantwoordt te krijgen en waar creatievelingen hun kennis en expertise kunnen aanbieden. Of je nu een brainstorm, project, offerte of idee hebt, het unieke algoritme van Creative Council koppelt jouw vraagstuk aan de juiste mensen. Dat zijn de mensen met de goede mindset, de relevante expertises en de meeste ervaring. Zo kom je binnen no-time tot een resultaatgerichte sessie op een passende, inspirerende locatie.

Het platform, onderdeel van de Creative Board Regio Zwolle, koppelt een hulpvraag aan een ter plekke gevormde groep ingeschreven creatievelingen, tot 15 in totaal. Dat kunnen kunstenaars zijn, maar ook app-ontwikkelaars, juristen, architecten of marketeers. Als de slimme techniek vraagsteller en creatievelingen aan elkaar gematcht heeft, wordt automatisch een bijzondere, inspirerende locatie gekozen waar de Council zal plaatsvinden. Het enige dat de vraagsteller en de creatievelingen nog hoeven te doen, is zich voor te bereiden op een goed gesprek.

Vandaag is de gratis inschrijving geopend voor creatieve professionals uit de regio Zwolle. Vanaf 25 april staat het systeem ook open voor het inbrengen van vraagstukken.

“Met Creative Council maken wij de creatieve industrie op individueel niveau zichtbaar én bereikbaar”, aldus Coby Zandbergen, voorzitter van de Creative Board Regio Zwolle en één van de initiatiefnemers van Creative Council. “Wij maken het laagdrempelig om de juiste mensen te ontmoeten en faciliteren bijzondere ontmoetingen tussen bijzondere mensen. De creatieve industrie is de motor van onze economie en onze innovaties. Met Creative Council maken wij het gemakkelijk om de mensen te ontmoeten die het écht waarmaken.”

Zandbergen: “Naast het zichtbaar maken van de creative inductie, zorgt Creative Council ook voor extra opdrachten en dus voor economische groei voor creatievelingen. Op dit platform worden zij op basis van kwaliteiten, kennis en kunde gematcht en niet op basis van hun reputatie of de omvang van hun bedrijf of netwerk.”

De effectiviteit en inventiviteit van Creative Council Regio Zwolle wordt op woensdag 25 april as. gedemonstreerd tijdens de allereerste live council, op een nog aan te kondigen, bijzondere locatie in Zwolle.

https://vimeo.com/260082541